Hieronder vind je het recept en de foto's terug.
1) Benodigdheden ( voor 2 personen)
Ø 350 gr bloem
Ø 15 gr
gist
Ø 1 ei
Ø 2
afgestreken soeplepels kristalsuiker
Ø 1,5 dl
halfvolle melk
Ø 30 gram boter
Ø Snuifje
zout
2)
Werkwijze
Ø In het
kommetje ligt de bloem en de suiker, in het kopje is er melk en gist.
Ø Los eerst
de gist op in de melk.
Ø Giet nu
de melk met de opgeloste gist in het kuiltje in de bloem.
Ø Voeg
eveneens het ei en de gesmolten boter toe.
Ø Meng
alles dooreen en wrijf regelmatig je handen droog met bloem.
Ø Strooi
een beetje bloem op je tafel om kleven te voorkomen.
Ø We kneden
het deeg een tiental minuten.
Ø Het deeg
op een met bloem bestoven aanrecht nog een keer kneden.
Ø Nu prikken
we 3 koeken uit, schilderen we het deeg met eigeel en laten we het rijzen.
Ø Nu bakken
we het deeg in een voorverwarmde oven (200°C) gedurende 20 minuten
Ø Eenmaal
afgekoeld, kan het gegeten worden. Smakelijk !!!